N˚27

Written by Yvonne

How wonderful
How vulnerable
You see me laughing

Ik weet niet wat het is, maar ik ben de laatste tijd helemaal into de tekst van liedjes. Ik wil vaak weten waar een nummer zoal over gaat en wat alle gekke woorden die er in staan betekenen. Zo komt dit stukje tekst uit een liedje van Kensington (Control) waar een aantal aparte woorden in voor komen. Denk bijvoorbeeld aan unconjurable. Ik hoorde dit en had geen idee wat het überhaupt zou kunnen betekenen. Nou zijn mijn woordenschat Engels en woordenschat Nederlands niet zo groot, dus daar kan het ook aan liggen.

Ik ben altijd de persoon die woorden op de verkeerde manier gebruikt. Meestal verbeter ik mijzelf, maar soms gaat het ook helemaal mis. Maar ik heb ook heel lang niet geweten dat het is Op een gegeven moment. Ik dacht altijd dat het was Op een begeven moment. Totdat mijn vader me een keertje hierom uitlachte (niet gemeen bedoeld, natuurlijk). Nu vergeet ik het nooit meer, denk ik. Taal is gewoon niet echt mijn ding, maar ik wordt er steeds beter in. Dat heeft denk ik ook te maken met het bloggen, want ik leer elke keer weer van het maken van mijn spelfouten.

I don’t know what it is, but the lyrics of songs attract me more and more. Most of the time I want to know why a song is written and what all those words mean. This week I have chosen a part of the lyrics from Kenington (Control). This song contains some words I have never heard of. Let’s say Unconjurable. I never heard of this word and I had no idea what it could mean. That is probably because my vocabulary isn’t that great.

I have always been the person who uses words in a wrong way. Most of the time I improve myself but sometimes it is a disaster. I have been missaying a Dutch word all my life. But at a particular moment my dad laughed about it (in a nice way). Now I will never forget how I have to say it, I think. Languages aren’t really my thing, but I am getting better at it. Probably because of blogging. I am learning everytime I am making mistakes.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge