Studio Bruin

Industrial Design Studio & Photographer

Shoot! – Book review

Ik heb mijn fotografie stash mogen uitbreiden met dit pracht exemplaar: Shoot! van Anki Wijnen. Ik heb dit boek opgestuurd gekregen door uitgeverij Snor. Het boek ik zoals ik net al schreef geschreven door Anki Wijnen. Zij is een fotografie blogger die van haar hobby haar werk heeft kunnen maken. Ze fotografeert al heel haar leven en besloot dit op een gegeven moment te delen op haar blog zilverblauw.nl. Naast haar blog heeft ze nu dus ook zelf een boek geschreven die ik vandaag voor jullie onder de loep neem.

Vormgeving

Het boek is volledig in pasteltinten uitgebracht. Ik vind dat de zachtroze en pasteltinten erg mooi gekozen zijn bij de foto’s die in het boek staan. De foto’s zijn in grote getalen verspreid over het boek die allemaal prachtig zijn om te bekijken. De foto’s zijn goed gekozen bij de stukjes tekst. Echter vind ik wel dat het boek op het eerste gezicht meer een meiden boek dan een unisex boek, gezien de kleuren. Maar dit boek kan juist door iedereen gelezen worden. Meisje of jongen, jong of oud, het maakt niet uit. Mijn opa (die foto’s maken erg leuk vind) wilt zelfs het boek lezen!

Inhoud

Shoot! gaat over het leren fotograferen met je hart. Verschillende technieken en tips worden besproken. Hetgeen dat ik duidelijk nar voren vind komen is dat je als fotograaf (hobby of professioneel) dicht bij jezelf moet blijven. En ook dat je door te doen kunt leren. Aan de hand van leren kijken, compositie, mensen, producten & interieurs, eten, smartphone fotografie en tips & tricks neemt Anki je mee in de wereld van fotografie. Ook is er een deel van het boek dat volledig over techniek van camera’s gaat. Je leert veel tijdens het lezen van dit boek. Zelfs als je al redelijk wat weet over fotografie kan dit boek je alsnog meer kennis geven en natuurlijk ook inspiratie. Verspreid door het hele boek zijn verschillende opdrachtjes te vinden die je kunt doen na het lezen van de tekst, zodat je de net verkregen kennis gelijk kunt toepassen in de praktijk.

Als je meer wilt leren over fotografie of geïnspireerd wilt raken, dan is dit boek zeker het lezen waard. Ik zet Shoot! zelf bij mijn andere techniek boeken, zodat ik er af en toe weer in kan kijken voor informatie of als ik geïnspireerd wil worden.

Shoot!, Anki Wijnen, uitgeverij: Snor is te koop in verschillende boekwinkels en online.

I received this book Shoot! from the publisher Snor. The book is fully about photography with your heart and is written by Anki Wijnen. She is a Dutch photography blogger on her own blog zilverblauw.nl. The book looks really girly with all the pastel colors, but instead this book is girly it is readable for everyone. Even my grandfather wants to read it! A variety of techniques is described in Shoot!. From food to people to smartphone photography, you can find wherever you want to learn about. All the photos in the book are beautiful and bright, so my compliments for that.

I can definately recommend this book if you want to learn more about photography or want to get inspired. I placed the book betweed my other technique books with the idea that I can pick it up whenever I want to learn more or when I want to get inspired.

Shoot! is unfortunately availible in Dutch. You can buy it in a variety of bookstores or online.

 

4 thoughts on “Shoot! – Book review

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge