Studio Bruin

Industrial Design Studio & Photographer

Saal Digital photobook – Product review

Een hele tijd geleden heb ik aanvraag gedaan om een fotoboek van Saal Digital te mogen reviewen naar aanleiding van een oproep. Gezien mijn liefde voor fotografie wilde ik dit graag proberen. En ik wil alvast zeggen dat ik ontzettend blij ben dat ik dat heb gedaan. Ik heb namelijk afgelopen week een prachtig fotoboek mogen ontvangen. Blijf doorlezen voor meer details over het hele proces en foto’s van het fotoboek.

Na mijn examens en de uitslag ben ik gaan zitten achter mijn laptop om een aantal foto’s uit te zoeken waar ik enorm trots op ben. Zo heb ik foto’s gekozen van mijn eerste officiële shoot, maar ook van vakanties en foto’s die ik voor school heb gemaakt. Na een lange tijd zoeken en kiezen ben ik tot een uiteindelijke selectie gekomen. In het fotoboek wilde ik dat deze foto’s op hun best naar voren zouden komen. Dus zo groot mogelijk.

Even wat praktische informatie

Er zijn verschillende maten fotoboeken die je kunt kiezen. Zo ben ik gegaan voor de 28×19 variant. Dit is iets kleiner dan A4. Om het boek te kunnen maken moet je een programma op je computer zetten die via de website van Saal Digital wordt aangeboden. Met dit programma zet je het fotoboek in elkaar. Je kunt de papiersoort, kaft, binding en grootte kiezen. Mijn keuzen bestond uit de eerder genoemde maat, glanzende harde kaft, gebonden als een boek en glanzend fotopapier.

In het programma kan je gemakkelijk de nodige mapjes met foto’s openen en aanklikken welke foto’s je wilt gebruiken voor het fotoboek. Vervolgens sleep je de foto naar de gewilde pagina en kan je plek en grootte aanpassen. Je kunt zelfs stickers toevoegen, achtergronden kiezen en randen om de foto’s plaatsen. Wat ik zelf erg fijn vond is dat je op een pagina een foto kunt uitlijnen. Dit houdt in dat je de foto precies in het midden kunt plaatsen. De enige optie die ik niet kon vinden was het toevoegen van tekst, maar dit hoefde ik ook niet te gebruiken in mijn boek. Ik vond echter wel dat ik niet makkelijk goed kon inzoomen op het boek om het te bekijken, maar dit kan ook aan mij liggen.

Het resultaat

Man, man, man, wat ben ik blij! Ik had mij het boek niet mooier kunnen voorstellen. De perfecte grootte en de foto’s zijn op prachtig papier afgedrukt. Dik papier met top-glans. De foto’s die ik gekozen heb voor dit exemplaar heb ik in hoge resolutie gemaakt en zijn allen erg scherp. Gelukkig is dit ook zo afgedrukt.

In deze onderstaande video kan je mijn eerste indruk van het boek zien toen ik ‘m net had ontvangen.

Wat ik ook nog even graag wil melden is dat je kunt betalen met PayPal of creditcard. Ik ben zelf van van iDeal, maar PayPal werkt naar mijn mening ook erg makkelijk en snel. Ook het binnenkrijgen van het fotoboek ging ontzettend snel. Ik heb het boek besteld op 06/07/2017 en op 12/07/2017 kreeg ik het boek bezorgd. Persoonlijk dacht ik dat dit wel even zou gaan duren gezien het boek nog gedrukt moest worden. Maar binnen no time was het boek aangekomen en wel.

Conclusie

Ik ben mega blij met mijn fotoboek. Het boek heeft prachtige kwaliteit, de foto’s zien er mooi uit en alles voelt stevig aan. Ook de verzending ging mega snel. Mocht je dus snel een fotoboek willen hebben (of ook als het géén haast heeft) kan ik aanraden het boek bij Saal Digital te bestellen.

Kosten inclusief verzending voor een fotoboek als deze met 30 pagina’s: €40,90

Instagram | Facebook | Pinterest | Bloglovin’ | YouTube | Twitter

14 thoughts on “Saal Digital photobook – Product review

  1. Ik heb onlangs nog een fotoboek laten maken van mijn wintersportvakantie (afgelopen jaar). Ik vind het altijd een leuk klusje om al mijn foto’s uit te zoeken en vervolgens zo’n prachtig boek thuis te ontvangen. Ik snap heel goed dat je er zo blij mee bent 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge