Studio Bruin

Industrial Design Studio & Photographer

Snap! – Book review

snap shoot book boek zilverblauw pink roze smartphone photography fotografie

Onlangs heb ik van uitgeverij Snor het vervolg op Shoot! mogen ontvangen: Snap!. In dit boek wordt besproken hoe je kunt fotograferen met je smartphone. Verschillende tips komen langs omtrent het loslaten van je camera. Ik heb Shoot! volledig uitgelezen. En ook dit maal heb ik alle tijd genomen om het boek te lezen.

De vormgeving

snap shoot book boek zilverblauw pink roze smartphone photography fotografie

snap shoot book boek zilverblauw pink roze smartphone photography fotografie

Ook dit maal weer grote complimenten aan de vormgeving van het boek. Het ziet er weer prachtig uit en staat super mooi als ik ‘m in mn kamer heb liggen. Alles is prachtig in dezelfde roze tinten. Zelfs de foto’s in het boek hebben een grote focus op roze. Wat ik ook erg fijn vind is dat er mega veel foto’s in het boek staan. Want voor als je het nog niet wist: I love foto’s. De vormgeving is in dezelfde stijl als het vorige boek. Alleen is de kaft nu niet van een dik karton gemaakt, waardoor deze flexibel is.

De inhoud

snap shoot book boek zilverblauw pink roze smartphone photography fotografie

Net als bij Shoot! is het boek ingedeeld in verschillende hoofdstukken die ieder een eigen kant van fotografie belichten. De techniek is redelijk hetzelfde voor een smartphone als voor een camera. Het komt namelijk uiteindelijk altijd weer neer op ISO, diafragma en sluitertijd.

Aan het begin word algemeen gepraat over fotografie en je smartphone. Dit is een mooie introductie naar de rest van het boek. Na dit hoofdstuk begin je met de basis. Dit hoofdstuk vertelt alles over een aantal basis dingen waar je op kunt letten om je foto’s al beter te maken. Een volgende stap (en zo ook het volgende hoofdstuk) is compositie. Ik vind het zo leuk dat de hoofdstukken op volgorde zijn van hoe je jezelf steeds weer een beetje nieuwe dingen kunt aanleren zonder bij het ‘lastigste’ te beginnen.

In het hoofdstuk creatieve tips & tricks maak je kennis met hoe je jouw foto net die bijzondere touch kunt geven. Denk aan smartphone lenzen of het gebruiken van bepaalde apps. Als laatste grote hoofdstuk heb je techniek. Dit hoofdstuk lijkt erg op het hoofdstuk techniek van het boek Shoot!. HIerdoor kwam er voor mij wat herhaling bij kijken.

De laatste twee hoofdstukken gaan echt over het toevoegen van je eigen stijl in een foto. Ondanks dat deze hoofdstukken niet zo groot zijn inspireerde ze me wel heel erg. Ik kreeg gelijk zin om mijn camera/smartphone te pakken en foto’s te gaan maken.

snap shoot book boek zilverblauw pink roze smartphone photography fotografie

Tijdens het lezen is het leuk als je af en toe even je smartphone erbij pakt om te kijken hoe de theorie werkt in de praktijk. Maar ook staan er door het hele boek heen opdrachten die je zelf kunt gaan uitvoeren. Natuurlijk ga ik die ook nog een keertje doen. Als ik blij ben met de uiteindelijke foto’s zal ik deze natuurlijk met jullie delen hier op mijn blog, of op mijn instagram (@yvonnebruincom).

Fotograferen met smartphone

snap shoot book boek zilverblauw pink roze smartphone photography fotografie

snap shoot book boek zilverblauw pink roze smartphone photography fotografie

Vaak loop ik op straat zonder mijn camera bij me te hebben. Het is namelijk een beetje onhandig als ik altijd mijn grote camera bij me draag. Op zulke momenten gebruik ik dan mijn mobiel. Als ik genoeg tijd heb maak ik het liefste gebruik van de optie ‘professionele camera’ hiermee kan je gemakkelijk de ISO, diafragma en de sluitertijd instellen. Maar het kan wel eens gebeuren dat ik niet veel tijd heb. Dit boek heeft me inspiratie gegeven hoe ik mijn foto’s naar een hoger level kan tillen.

Conclusie

snap shoot book boek zilverblauw pink roze smartphone photography fotografie

Ik kan dit boek zeker weten aanraden. Het is ook erg leuk om het boek aan iemand cadeau te geven die net is begonnen met fotografie óf die alle vlakken van fotografie interessant vind. Daarnaast is het ook gewoon erg leuk om plaatjes te kijken of het boek neer te leggen op je salontafel. Het boek krijgt van mij in ieder geval een dikke like en ik zal er nog vaak even in bladeren om inspiratie op te doen. Eén keer lezen/kijken is zeker niet genoeg om alle inspiratie in je op te nemen.

Auteur: Anki Wijnen || Fotograaf foto’s in het boek: Anki Wijnen || Uitgever: Snor, Uitgeverij

Snap! Fotograferen met je smartphone €16,99

Instagram | Facebook | Pinterest | Bloglovin’ | YouTube | Twitter

6 thoughts on “Snap! – Book review

  1. Wat een mooie foto’s! En ik maak zelf snel foto’s met mijn telefoon, echt gaaf dat er zo ontzettend veel mogelijk is. Een vriendinnetje van mij is bezig met hobby fotografie, leuk cadeautje zal dit voor haar zijn.

  2. Dit boek is inderdaad echt heel mooi. Zelf ben ik fotograaf, dus ik weet de technische dingen al wel, maar puur voor de vormgeving zou ik het zo kopen. Mooie sfeerfoto’s heb je zelf ook gemaakt!

  3. Ik zou alleen al om het uiterlijk dit boek kopen, prachtig! Lijkt me heel erg interessant om technisch bezig te zijn met fotograferen met mijn telefoon. Het is nu toch vaak op goed geluk, haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge