Studio Bruin

Industrial Design Studio & Photographer

Chinese Metro photoshoot

LUMIX G7 + Olympus 45/1.8 ET-M

ISO 200

f/1.8

1/50

LUMIX G7 + LUMIX G vario 1:3.5-5.6/14-42 ASPH

ISO 1600

f/5.3

1/50

LUMIX G7 + Olympus 45/1.8 ET-M

ISO 800

f/5.3

1/25

China. Een gigantische reis waar ik veel meegemaakt, gezien, gegeten en geleerd heb. Deze reis was niet met woorden te beschrijven. Daarom heb ik verschillende foto series klaar staan. Dit maal eentje van een plek waar ik veel ben geweest: de metro. In de grote steden is de metro een van de beste transportmiddelen om je in te bevinden. De treinen komen vaak en altijd op tijd. Echter is het in de spits minder fijn. Overvolle stations en mensen die zichzelf de treinen in trekken, om maar in de trein te passen.

Mensen doen hun eigen ding. Maar de rest mag daar gerust ook van meegenieten. Zonder gène kijken de Chinezen een filmpje of spelen ze een spel zonder oortjes. Gevolg: Allemaal geluiden door elkaar heen.

Maar mensen zijn ook heel behulpzaam en willen een praatje met je maken. Want jij als ‘niet-aziaat’ bent natuurlijk heel bijzonder. Maar zodra jij ‘Hello’ terug zegt schrikken ze er bijna van dat er geluid uit jou komt.


China. A gigantic journey where I have experienced, seen, eaten and learned a lot. This trip cannot be described in words. That’s why I have made several photo series ready to be published. This time one of a place where I’ve been a lot: the metro. In big cities, the metro is one of the best means of transportation. The trains come often and are always on time. However, it is less pleasant during rush hour. Crowded stations and people who pull themselves into the trains, just to fit in the train.

People do their own thing. But the rest can also enjoy this. Without a gene, the Chinese watch a movie or play a game without earplugs. Result: All sounds are mixed together and out in the open.

But people are also very helpful and want to have a chat with you. Because you are, as ‘non-Asian’, of course, very special. But as soon as you say ‘Hello’ back, they almost startle of that sound coming out of you.

Instagram | Facebook | Pinterest | Bloglovin’ | YouTube | Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge