Studio Bruin

Industrial Design Studio & Photographer

People of China photoshoot

LUMIX G7 + LUMIX G vario 1:3.5-5.6/14-42 ASPH

ISO 400

f/5.6

1/80

LUMIX G7 + LUMIX G vario 1:3.5-5.6/14-42 ASPH

ISO 1600

f/5.6

1/320

LUMIX G7 + LUMIX G vario 1:3.5-5.6/14-42 ASPH

ISO 6400

f/5.3

1/160

1,379 billion people living in China. At least, that is what Google said to me with numbers from 2016. And I have to say that I experienced that amount of people myself too. In the cities the inhabitants are doing their own things. But not only the inhabitants of the cities are the ones you encounter when being outside of your hotel. Chinese tourists are also everywhere where you go.

And yes, they are with a lot.

They sell their merchandise on every spot on the street. Sometimes you even see a bed in the back of the shop. With the imagination of the seller sleeping there (almost) every night, I feel sorry for them. They have long working shifts working in extreme conditions (looking at health, hygiene, sleep, amount of space). They make few money. Luckily for them food is not that expensive.

Most people are extremely sweet and want to help you when they can. Usually that is when they speak a word of English. And they want to help you until you understand it and until you know where to go. In addition, they are very interested in where you come from. They find you special, because you are different from them and from what they are used to, what they know. The Chinese are beautiful people who often have their hearts in the right place.

 


 

1.379 miljard mensen wonen in China. Tenminste, dat is wat Google tegen me zei, met cijfers uit 2016. En ik moet zeggen dat ik dat aantal mensen zelf ook heb ervaren. In de steden doen de inwoners hun eigen ding. Maar niet alleen de inwoners van de steden zijn degene die je tegenkomt als je buiten je hotel bent. Chinese toeristen zijn ook overal waar je gaat.

En ja, ze zijn met veel.

Ze verkopen hun verkoopwaar ook op elke hoek van de straat. Soms zie je zelfs een bed achterin een winkel. Met de verbeeldingskracht van de verkoper die daar (bijna) elke nacht slaapt, heb ik medelijden met hen. Ze hebben lange werktijden in extreme omstandigheden (kijkend naar gezondheid, hygiëne, slaap, hoeveelheid ruimte). Ze verdienen weinig geld. Gelukkig is eten voor hen niet zo duur.

De meeste mensen zijn extreem lief en willen je helpen wanneer ze kunnen. Meestal is dat wanneer ze een woord Engels spreken. En ze willen je ook helpen tot je het snapt en tot je weet waar je naartoe moet. Daarnaast zijn ze enorm geïnteresseerd in waar je vandaan komt. Ze vinden je bijzonder, want je bent anders van hen. Maar het zijn mooie mensen die vaak hun hart op de juiste plek hebben.

Instagram | Facebook | Pinterest | Bloglovin’ | YouTube | Twitter

2 thoughts on “People of China photoshoot

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge