Studio Bruin

Industrial Design Studio & Photographer

Limonade – Book review

Did you ever want to drink cocktails on a Tuesday night together with some friends? I did. But of course I am responsible and thought of the fact that we needed to go to lecture the next day. Last week I did have a cocktail night together with a friend. We choose to drink alcohol-free cocktails using the book Limonade (English: Lemonade). This is a book full of delicious cocktail to make yourself without any use of alcohol. Sounds perfect to me. Publisher SNOR gave me the opportunity to try this book myself.

The pictures made in the book are all made analog. Hanke Arkenbout is the photographer and she uses this photography technique for her work. I think that that is something which is not very common anymore in printed books. I actually never heard of analog pictures in any of the books I have at home. But in Limonade they used this beautiful photography technique to create an amazing style throughout the book.

The authors (Arno and Mireille van Elst) were asked more frequently to serve special drinks without alcohol on parties. They have their catering company The Holy Kauw Company. They created adult alternatives for a glass of wine or a cocktail with alcohol. They merged their success recipes in this book. They also have cocktails we do not know in particular. For example: Liquid Sushi Shot. A spicy shot with the savory flavors of seaweed, cucumber and soy with a tingling aftertaste of wasabi. I have not tried that drink myself, but maybe I should give it a try.

The cocktails are divided in different flavor categories. This makes it easy to choose for which cocktail you (and your friends) go. Something which is very useful is the first chapter where the base recipes are explained. In this chapter you learn how to create syrups which are the base of all the cocktails throughout the book.

I am happily surprised. The cocktails which I made (one of them is in the pictures) were amazing from taste. And the best thing is that it is fresh made, homemade and there is no alcohol in them. This means that every day could be a cocktail day.

 


 

Wilde je ooit cocktails drinken op een dinsdagavond samen met een paar vrienden? Ik heb het gedaan. Maar natuurlijk ben ik verantwoordelijk gebleven en dacht ik aan het feit dat we de volgende dag naar college moesten gaan. Vorige week heb ik samen met een vriendin een cocktailavond gehad. Maar we bleven verantwoordelijk, want we kozen ervoor om alcoholvrije cocktails te drinken met behulp van het boek Limonade. Dit is een boek vol heerlijke cocktails om zelf te maken zonder alcohol te gebruiken. Klinkt perfect vind ik. Uitgever SNOR gaf me de mogelijkheid om dit boek zelf te proberen.

De foto’s gemaakt in het boek zijn allemaal analoge afbeeldingen. Hanke Arkenbout is de fotograaf en fotografeert alleen analoog. Ik denk dat dat iets is wat niet zo vaak meer voorkomt in gedrukte boeken. Ik heb namelijk nooit gehoord van analoge foto’s in een van de boeken die ik thuis heb. Maar in Limonade hebben ze deze prachtige fotografietechniek gebruikt om een ​​geweldige stijl te creëren door het hele boek.

De auteurs (Arno en Mireille van Elst) werden vaker gevraagd om speciale drankjes zonder alcohol op feestjes te serveren. Ze hebben hun cateringbedrijf The Holy Kauw Company. Ze creëerden volwassen alternatieven voor een glas wijn of een cocktail met alcohol. Ze hebben hun succesrecepten samengevoegd in dit boek. Ze hebben ook cocktails die we niet kennen. Bijvoorbeeld: Liquid Sushi Shot. Een pittig shot met de smakelijke smaken van zeewier, komkommer en soja met een tintelende nasmaak van wasabi. Ik heb dat drankje zelf nog niet geprobeerd, maar misschien ga ik mij er eens aan wagen.

De cocktails zijn onderverdeeld in verschillende smaakcategorieën. Dit maakt het makkelijk om te kiezen voor welke cocktail jij (en je vrienden) gaan. Iets dat erg handig is, is het eerste hoofdstuk waarin de basisrecepten worden uitgelegd. In dit hoofdstuk leer je hoe je siropen kunt maken die de basis vormen van alle cocktails in het boek.

Ik ben blij verrast. De cocktails die ik maakte (een van hen staat op de foto’s) waren geweldig van smaak. En het beste is dat het vers is gemaakt, huisgemaakt en er geen alcohol in zit. Dit betekent dat elke dag een cocktail-dag kan zijn.

Do I recommend this book? / Raad ik dit boek aan?

Yes, 100%.

General Information

Title/Titel: Limonade
Author/Auteur: Arno en Mireille van Elst
Design/Vormgeving: Studio 100 Procent
Photography/Fotografie: Hanke Arkenbout
Price/Prijs: €16,99
Amount of pages/Aantal pagina’s: 144
ISBN: 978-94-6314-042-3

4 thoughts on “Limonade – Book review

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge