Gallery .Unwanted.

Written by Yvonne

LUMIX G7 + Olympus 45/1.8 ET-M

ISO 400

f/2.8

1/125

LUMIX G7 + Olympus 45/1.8 ET-M

ISO 400

f/2.8

1/60

LUMIX G7 + Olympus 45/1.8 ET-M

ISO 1600

f/1.8

1/250

It is an emotion. A way of feeling sad. Having tears.

Everyone has emotions. I chose sadness to share as first. Not that I am sad, because I am actually really happy (next to the stress from school). But I saw someone feeling this emotion when being unwanted by his wife. I translated this into my own work which you can see in these pictures. The ring, falling on the ground, shows the refraction from love. The tear shows the heartbreak and the hand, removing the tear, shows the recovery. The emotion goes from sad to strong. After a breakup you need to recover yourself before you are able to go on.

Using black and white photography I tried to be a better translator of the feeling. This technology gives a lot of possibilities when lines and depth within the image. You can see the freckles and the contrasts within the face, and thus the emotion of the portrait person, better. I will tell you more about this photography technique within the near future, so stay tuned. Some exciting things are coming! Make sure not to miss it!

 


 

Het is een emotie. Een manier om verdrietig te zijn. Tranen.

Iedereen heeft emoties. Ik koos verdriet om als eerste te delen in een foto serie. Niet dat ik verdrietig ben, want ik ben eigenlijk heel erg blij (naast de stress van school). Maar ik zag iemand die verdrietig was toen hij ongewenst was door zijn vrouw. Ik vertaalde dit naar mijn eigen werk wat te zien is op de foto’s. Een ring die op de grond valt toont de breking van liefde, de traan toont het liefdesverdriet en de hand, die de traan wegveegt, toont het herstel. De emotie gaat van verdrietig tot sterk. Na een breuk moet je jezelf herstellen voordat je verder kunt gaan.

Met behulp van zwart-witfotografie probeerde ik een op een goede manier de emotie te delen. Deze technologie biedt veel mogelijkheden door de lijnen en diepte in de foto. Je kunt de vlekken en de contrasten in het gezicht zien en dus ook de emotie van de geportreteerde. Ik zal je in de nabije toekomst meer vertellen over deze fotografietechniek, dus houd het in de gaten. Er komen een aantal vette dingen aan, dus zorg ervoor dat je het niet mist!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge