Studio Bruin

Industrial Design Studio & Photographer

Photo on glass from Foto op Glas – Product review

Xi’an, China

LUMIX G7 + LUMIX G vario 1:3.5-5.6/14-42 ASPH

Foto Op Glas contacted me to ask if I was interested in testing one of their products. A direct translation of the Dutch brand’s name is ‘Picture on glass’. I was not familiar with this brand and therefore very curious about their quality-price ratio.

I wanted to create a wall decoration which reminded me of the amazing trip I did together with my parents and my brother, to China. When I first came home I was not that shocked about everything I did, saw and experienced. But that is of course because everything was very fresh in my mind. But now, mostly extra when looking at pictures from the trip, I have the feeling that it was extraordinary what we did. Therefore I wanted to perpetuate this feeling in something I can see everyday: a wall decoration.

Especially the wall decorations from aluminium or glass are my favorites. These kinds can make the picture more powerful. The picture is taken at the Wall of Xi’an. We cycled over this wall, therefore the bicycles. Besides that this picture shows perfectly how close old and new China is and how different that is.

It came fully protected. This is something I really like if brands do that when sending the products to you. When I took it out of the box and protective sleeve I could admire what I created. When holding my hands on the back I was able to see them through the material, but this is not something which you can see when it is hanging on the wall for example. It is more a photo on perspex, but I really like it!

 


 

Foto Op Glas nam contact met me op met de vraag of ik geïnteresseerd was in het testen van een van hun producten. Ik was niet bekend met dit merk en daarom erg benieuwd naar hun prijs-kwaliteitverhouding.

Ik wilde een wanddecoratie creëren die me deed denken aan de geweldige reis die ik samen met mijn ouders en mijn broer naar China heb gemaakt. Toen ik voor het eerst thuiskwam, was ik niet zo onder de indruk van alles wat ik deed, zag en meemaakte. Maar dat komt omdat alles erg vers in mijn gedachten zat. Maar nu, meestal extra bij het bekijken van foto’s van de reis, heb ik het gevoel dat het buitengewoon was wat we deden. Daarom wilde ik dit gevoel vereeuwigen in iets dat ik elke dag kan zien: een wanddecoratie.

Vooral de wanddecoraties van aluminium of glas zijn mijn favorieten. Dit soort wanddecoratie kan de foto krachtiger maken. De foto is genomen op de muur van Xi’an. We fietsten over deze muur, vandaar de fietsen. Daarnaast laat deze foto zien hoe nieuw en oud China dicht op elkaar liggen en wat de sfeer van China is.

Het pakket kwam volledig beschermd bij mij binnen. Dit is een van de dingen die ik goede service vind als het gaat om producten die naar je toe gestuurd worden. Toen ik het uit de doos haalde, kon ik direct bewonderen wat ik had gemaakt. Toen ik mijn handen aan de achterkant had zitten, kon ik ze door het materiaal heen zien. Maar dit is geen probleem als het bijvoorbeeld aan de muur hangt. Het is eigenlijk meer een foto op plexiglas, maar ik vind het echt leuk en ben er enorm blij mee!

 

Instagram | Facebook | Pinterest | Bloglovin’ | Twitter

2 thoughts on “Photo on glass from Foto op Glas – Product review

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge