N˚44 .Concentrate.

Written by Yvonne

Girl vs. Concentration

LUMIX G7 + Olympus 45/1.8 ET-M

ISO 200

1/160

1/1.8

I made this picture during an interview for my study, Industrial Design. The interview was about a working climate of a peer-student. In the end we needed to think about a help for her to get more grip on her calendar. I observed her workplace and how she worked. This picture was made as some evidence of the actual interview. That’s how it works at my study. Evidence, evidence, evidence. And that is completely fine, because without evidence around your assumptions and choices the idea that you have is not based and might not be that needed in society.

The space for taking this picture was minimal. I had to lay on her bed in a weird position, because the lens I used had a fixed focal point. Therefore I was not able to zoom in or out, so I had to stand far away in order to take a good picture. Afterwards I edited it in Photoshop to get the right light effects that I wanted this picture to have.

 


 

Ik maakte deze foto tijdens een interview voor mijn studie; Industrial Design. Het interview ging over een werkklimaat van een mede-student. Uiteindelijk moesten er nagedacht worden over een hulp voor haar om meer grip op haar agenda te krijgen. Ik observeerde haar werkplek en hoe ze werkte. Deze foto is gemaakt als een bewijs van het daadwerkelijke interview. Dat is hoe het werkt op mijn studie. Bewijs, bewijs, bewijs. En dat is helemaal goed, want zonder bewijs over je aannames en keuzes is het idee dat je hebt niet gebaseerd op iets en misschien niet hetgeen wat je in de maatschappij nodig hebt.

De ruimte voor het maken van deze foto was minimaal. Ik moest in een rare positie op haar bed liggen, omdat de lens die ik gebruikte een vast brandpunt had. Daardoor kon ik niet in- of uitzoomen, dus moest ik ver weg staan om een goede foto te maken. Daarna heb ik het in Photoshop bewerkt om de juiste lichteffecten te krijgen die ik in deze foto wilde hebben.

 

Instagram | Facebook | Pinterest | Bloglovin’ | Twitter

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge